Banner image

FAQ


Mitä eroa on Heliocare Advanced- ja Heliocare 360º -sarjalla?

HELIOCARE ADVANCED on aurinkotuotesarja, joka tarjoaa laajaspektrisen UVA- ja UVB-suojan. Sarjan tuotteissa on miellyttävä koostumus, joka myös kosteuttaa ja korjaa ihoa. HELIOCARE 360º tarjoaa monivaikutteisia koostumuksia, jotka suojaavat ihoa UVA- ja UVB-säteilyltä sekä näkyvältä valolta (HEV) ja infrapunasäteilyltä (IR).

Back to top

Onko Heliocare vegaaninen?

Kyllä. Heliocaren aurinkosuojatuotteet eivät sisällä eläinperäisiä aineita.

Back to top

Miksi aurinkovoidetta tulee käyttää myös pilvisenä päivänä?

Auringonsäteilyn määrä vaihtelee vuodenajan mukaan. UVB-säteily on voimakkainta kesäkuukausien aikana, ja se aiheuttaa ensisijaisesti auringonpolttamaa. Vaikka aurinko ei olisi korkealla tai vaikka et palaisikaan auringossa, säteily voi silti vaurioittaa ihoa. UVA-säteilyä ja HEV-valoa saadaan vuoden ympäri. UVA-säteet läpäisevät jopa pilvet ja ikkunalasit. Onkin hyvä idea ajatella, että käyttää aurinkosuojan (sun protection) sijasta päivänvalosuojaa (photoprotection).

Back to top

Saanko tarpeeksi D-vitamiinia, jos käytän aina aurinkosuojaa?

D-vitamiini on elimistön tarvitsema aine, joka muun muassa vahvistaa luustoa ja immuunipuolustusta. UVB-säteily auttaa elimistöä muodostamaan D-vitamiinia, ja koska UVB-säteily on voimakkainta kesäkuukausina, sen vaikutus on vahvin juuri silloin.

On yleinen virhekäsitys, että aurinkosuojan käyttäminen aiheuttaa D-vitamiinin puutosta. Mikään tutkimus ei tue tätä väitettä. Päinvastoin useat tutkimukset osoittavat, että aurinkosuojaa käyttävillä henkilöillä voi olla korkea D-vitamiinitaso. Tähän on useita syitä: Aurinkosuojakerroin ei estä kaikkia UVB-säteitä, vaikka suojakerroin olisi 50+. Lisäksi tarvittavan D-vitamiinitason saavuttamiseen riittää, että kädet, käsivarret ja sääret altistuvat hieman auringolle.

Back to top

Onko Heliocaren tuotteita testattu eläimillä?

Ei. Cantabria Labs, joka valmistaa Heliocarea, ei testaa tuotteitaan eläimillä eikä mikään kolmas osapuoli tee eläinkokeita Cantabria Labsin laskuun. Cantabria Labs noudattaa voimassa olevaa eurooppalaista kosmetiikkatuotteita koskevaa lainsäädäntöä, joka kieltää eläinkokeet. Tämä koskee sekä lopputuotteita sekä tuotteissa käytettäviä raaka-aineita ja ainesosia.

Back to top

Ovatko Heliocaren tuotteet turvallisia riutoille?

”Reef friendly” -merkintä on yleistynyt viime aikoina, ja se ilmaisee, että aurinkosuojatuotteet eivät sisällä koralliriutoille haitallisia aineita. Tutkijat eivät ole täysin varmoja siitä, vahingoittavatko aurinkosuojavoiteet koralliriuttoja. Tehtyjä tutkimuksia on kritisoitu siitä, että niissä ei ole otettu huomioon todellisia olosuhteita, ja ilmaston lämpenemistä ja saasteita pidetään pääasiallisina syinä koralliriuttojen vaurioitumiseen. Aurinkosuojasuodattimia octinoxate ja oxybenzone pidetään mahdollisesti vaarallisina. Missään Heliocaren tuotteessa ei ole oxybenzonea, ja pyrimme poistamaan octinoxaten käytöstä, koska haluamme olla varmoja turvallisuudesta. Heliocare seuraa tarkasti uusia tieteellisiä löytöjä. Seuraavat tuotteet eivät sisällä octinoxatea:

 • Heliocare 360° Gel Oil-Free
 • Heliocare 360° Mineral Tolerance Fluid
 • Heliocare 360° Color Gel Oil-Free 
 • Heliocare 360° Invisible Spray
 • Heliocare 360° Water Gel
 • Heliocare 360° AK MD Fluid
 • Heliocare 360° A-R Emulsion
 • Heliocare 360° Pediatrics Atopic Lotion Spray
 • Heliocare 360° Pigment Solution Fluid
 • Heliocare 360° Body Glow
 • Heliocare 360° Sport Transparent Stick
 • Heliocare 360° Compacts
Back to top

Voiko ihon valmistella aurinkoa varten käymällä solariumissa ennen lomaa?

Ei. Solariumin säteily on erittäin haitallista iholle, koska se sisältää huomattavan paljon sekä UVA- että UVB-säteilyä. Tutkimusten mukaan solariumin käyttö ennen 35 vuoden ikää lisää melanooman riskiä jopa 59 prosentilla. Paras tapa vähentää riskiä palaa auringossa loman aikana on pukeutua oikein, pysytellä varjossa ja käyttää aurinkovoidetta riittävän paljon ja levittää sitä uudestaan säännöllisesti.

Back to top

Miksi kaikissa Heliocaren tuotteissa on vähintään SPF 50?

Suosittelemme aina käyttämään SPF 50 -suojakerrointa niin aurinkolomalla kuin kotonakin riittävää suojaa varten. Mitä korkeampi suojakerroin, sitä parempi suoja!

Back to top

Kuinka paljon aurinkosuojavoidetta pitää käyttää ja miten se levitetään?

Yleensä ihmiset käyttävät liian vähän aurinkosuojavoidetta, eikä sitä levitetä tarpeeksi usein. Jotta aurinkotuotteesta saamasi suoja vastaa tuotteen etiketissä mainittua lukua, levitä noin 2 mg tuotetta neliösenttimetrille ihoa. Se tarkoittaa noin kahden sormen leveyden verran aurinkovoidetta kasvoille. Jos käytät vähemmän voidetta, suoja heikkenee merkittävästi. Aurinkovoide levitetään viimeisenä tuotteena ennen meikkiä. Levitä voide huolellisesti hiusrajaan asti ja muista myös auringolle herkästi altistuvat alueet, kuten kämmenselät, jalat, korvat ja niska. Levitä aurinkovoidetta uudestaan 2–3 tunnin välein tai kun olet käynyt uimassa, hikoillut voimakkaasti tai kuivannut itsesi pyyhkeellä.

Back to top

Voinko käyttää Heliocare 360° Invisible Spray -suihketta kasvoilla?

Kehotamme aina käyttämään aurinkotuotetta varovasti silmien lähellä. Invisible Sprayn kevyt suihke voi joutua helposti silmiin tai sitä voi vahingossa hengittää. Valitse mieluummin jokin muu aurinkosuojatuote, joka on tarkoitettu kasvoille, ja käytä Invisible Spraytä vartalon iholla.

Back to top

Mitä PA+ tarkoittaa?

PA+ on asteikko, jota käytetään kansainvälisenä standardina. Se ilmaisee tuotteen suojatason UVA-säteilyä vastaan. Asteikon perusteena on PPD (Persistent Pigment Darkening Test) -menetelmä, joka on ihmisen iholla suoritettava testi. PPD mittaa ihon reaktiota UVA-säteilylle, ja se muunnetaan PA-asteikoksi, jossa + ilmaisee suojan tehon ja 4+ on korkein suojataso.

Back to top

Sisältävätkö Heliocaren tuotteet alkoholia?

Heliocare 360° -sarjan kasvonhoitotuotteet eivät sisällä alkoholia.

Back to top

Minulla on rosacea. Voinko käyttää Heliocaren tuotteita?

Koska aurinko saa rosacean leimahtamaan, aurinkosuojavoide voi auttaa ihoa pysymään rauhallisena. Heliocare 360° A-R Emulsion on kevyt voide, joka on tarkoitettu helposti punoittavalle iholle sekä herkälle ja atooppiselle iholle.

Myös Heliocare 360° Mineral Tolerance ja Water Gel sopivat hyvin herkälle iholle.

Back to top

Voinko käyttää Heliocaren tuotteita raskauden tai imetyksen aikana?

Heliocaren aurinkosuojatuotteiden käyttäminen raskauden tai imetyksen aikana ei sisällä tunnettuja riskejä.

Back to top

Minulla on melasma. Mitkä tuotteet sopivat minulle parhaiten?

Melasma tai hyperpigmentaatio aiheutuu yleensä auringonvalosta, erityisesti niin sanottu näkyvä valo (HEV). Sen vuoksi suosittelemme Heliocare 360° -sarjan tuotteita, jotka suojaavat ihoa UV-säteilyn lisäksi myös näkyvältä valolta (HEV) ja infrapunavalolta. Heliocare 360° Pigment Solution Fluid sopii hyvin iholle, jossa esiintyy hyperpigmentaatiota. Color-sarjan tuotteissa on lisäksi sävytetty koostumus, joka tasoittaa ihonsävyä. Heliocaren kapseleita voi käyttää hyvin ihon pinnalle levitettävien aurinkosuojatuotteiden täydennyksenä, sillä ne antavat iholle lisäsuojaa sisältäpäin.

Back to top

Suojaako Heliocare 360° siniseltä valolta?

Kyllä. Sininen valo (aallonpituusalue 400–495 nm) sisältyy näkyvän valon spektriin (HEV), ja Heliocare 360° suojaa HEV-valolta ja UV- ja infrapunasäteilyltä.

Back to top

Käytetäänkö Heliocaren tuotteissa fysikaalisia (mineraalisia) tai kemiallisia suodattimia?

Suurin osa Heliocaren tuotteista, lukuun ottamatta Heliocare 360° Mineral Tolerance Fluidia, sisältää yhdistelmän fysikaalisia ja kemiallisia suodattimia. Tämä takaa tehokkaimman suojatason, ja on helppo löytää omalle ihotyypille sopiva tuote. Jos haluat käyttää aurinkosuojaa, joka sisältää vain mineraalisen suodattimen, Mineral Tolerance Fluid on hyvä valinta.

Back to top

Auttaako Heliocare ehkäisemään pigmenttimuutoksia?

UVA-säteily ja näkyvä valo (HEV) ovat kaksi valotyyppiä, jotka aiheuttavat tunnetusti pigmentaatiota. Heliocare 360° -sarja sopii sinulle hyvin, jos haluat ehkäistä auringonvalon aiheuttamaa pigmentaatiota, koska sarjan tuotteissa on korkea suojataso niin UVA- ja UVB-säteilyä kuin HEV-valoa ja infrapunavaloakin vastaan.

Heliocare 360° Pigment Solution Fluid auttaa tasoittamaan ihonsävyä ja ehkäisemään uusia pigmenttiläiskiä. Koostumus sisältää Heliocaren patentoimaa Fernblock®-antioksidanttia sekä muita tehokkaita antioksidantteja, kuten niasiiniamidia. Yhdessä ne häivyttävät olemassa olevia pigmenttiläiskiä ja ehkäisevät uusien muodostumista. Suojaa täydellisesti UVA- ja UVB-säteilyn, sinisen valon (HEV) ja infrapunasäteilyn (IR) haitallisilta vaikutuksilta.

Back to top

Sopiiko Heliocare vauvoille?

Alle 12 kuukauden ikäiset lapset on suositusten mukaan pidettävä suojassa suoralta auringonvalolta. Suosittelemme yli 1-vuotiaille lapsille Heliocare 360° Pediatrics Atopic Lotion Spraytä. Sitä voi tarvittaessa käyttää myös vähintään kuuden kuukauden ikäisille lapsille. Pediatrics Atopic Lotion Spray on helposti levitettävä vartalosuihke, jossa on korkea aurinkosuoja ja mieto koostumus. Se sopii hyvin myös herkkäihoisille aikuisille.

Back to top

Minkä ikäiset lapset voivat käyttää Heliocaren tuotteita?

Vähintään kolmevuotiaat lapset voivat käyttää eri sarjojen aurinkosuojatuotteita. Suosittelemme vähintään kuuden kuukauden ikäisille lapsille Heliocare 360° Pediatrics Atopic Lotion Spraytä, joka sopii hyvin herkälle iholle. Mutta ohje on, että pieniä lapsia ei tule altistaa suoralle auringonvalolle. Heliocaren kapselit sopivat nelivuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille.

Back to top

Sopiiko Heliocare kaikille ihonsävyille?

Heliocaren valikoimassa on useita eri tuotteita, jotka on suunnattu eri ihotyypeille. Jotkin tuotteet sisältävät pigmenttejä, minkä ansiosta ne sulautuvat hyvin eri ihonsävyihin. Osassa tuotteissa on koostumus, joka toimii kevyesti peittävänä meikkivoiteena. Suosittelemme aina kokeilemaan, mikä aurinkosuojatuote sopii omalle ihonsävylle parhaiten.

Back to top

Miksi aurinkovoide on värillinen?

Jotkin UV-suodattimet jättävät iholle valkoisen kalvon, mikä voi antaa iholle harmahtavan sävyn, erityisesti tummemmilla ihonsävyillä. Tämän minimoimiseksi aurinkovoiteeseen lisätään pieni määrä pigmenttiä. Tämä ei anna peittävää vaikutusta, mutta auttaa peittämään valkoisen kalvon. Seuraavat tuotteet Heliocaren valikoimasta sisältävät "tinted formula" välttääkseen valkoisen/harmahtavan lopputuloksen: Gel oil-free ja Mineral Tolerance Fluid. Pigment Solution Fluid sisältää pigmenttiä, joka antaa myös kevyesti tasoittavan pinnan iholle. Gel oil-free COLOR puolestaan on peittävä koostumus, saatavilla neljässä eri sävyssä ja sitä voidaan käyttää meikkivoiteena.

Back to top

Ovatko Heliocaren kapselit halal-sertifioituja?

Kyllä. Heliocare 360° Capsules -kapseleilla on halal-sertifikaatti.

Back to top